ΗΛΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Σκεφθείτε έναν «ηλιακό» που δεν ζεσταίνει νερό για το μπάνιο, αλλά ολόκληρη την κατοικία σας, ακόμα κι όταν δεν είστε εκεί. Αυτό είναι το σύστημα ηλιακών συλλεκτών: ένα σύστημα που εκμεταλλεύεται τη ζωογόνο δύναμη του ήλιου για να διατηρεί στην κατοικία σας μια σταθερή ζεστή ατμόσφαιρα.  Με άλλα λόγια, η ιδανική λύση για απόλυτη οικονομία σε περιοχές που χαίρονται τον ήλιο για μεγάλο διάστημα του έτους.

Το σύστημα Ηλιακής Θέρμανσης της EnergyHomes® είναι πολύ απλό και αποτελεσματικό: οι ηλιακοί συλλέκτες τοποθετούνται στην οροφή του κτιρίου και συνδέονται με ένα δίκτυο σωλήνων που περιέχει νερό και διατρέχει το σπίτι. Όπως συμβαίνει και με έναν συμβατικό ηλιακό θερμοσίφωνα, το νερό θερμαίνεται από τον ήλιο: κατόπιν κυκλοφορεί μέσω των σωλήνων στο σπίτι και μεταδίδει τη θερμότητά του σε όλο το χώρο χαρίζοντας μια ευχάριστη ζέστη. Οι ηλιακοί συλλέκτες συμπληρώνονται από ένα ίδιας ισχύος δευτερεύον σύστημα (π.χ. μικρό λέβητα), ώστε να εξασφαλίζεται η επιθυμητή ζέστη στο σπίτι ακόμα και όταν ο καιρός... δεν βοηθάει.

Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι ιδανικοί για εξοχικές κατοικίες (λ.χ. σε ένα νησί), καθώς με απειροελάχιστο κόστος μπορούν να τις θερμαίνουν ακόμα για όσο καιρό απουσιάζετε, εξασφαλίζοντας ήπιες συνθήκες και καλύτερη συντήρηση. Επίσης, η EnergyHomes® πέρα από τα συμβατικά ηλιακά συστήματα, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει και ηλιακά συστήματα ανοιχτού κυκλώματος με νερό ως μεταφορικό μέσο (drainback - systems). Τα συστήματα αυτά μεγιστοποιούν τα ηλιακά κέρδη, σας απαλλάσσουν από τον κίνδυνο των υπερθερμάνσεων και παγιοποιήσεων, ενώ παράλληλα μειώνουν στο ελάχιστο τα κόστη συντήρησης του συστήματος.

Κατεβάστε το φυλλάδιο ηλιακών συστημάτων

* Όνομα, Επίθετο  
*Τηλέφωνο  
*e-mail  
* Τύπος (μον/κία, πολ/κία κλπ) 
* Περιοχή κατοικίας (πχ. Αττική) 
* Ετήσια κατανάλωση καυσίμου 
* Σχόλια 
 
* υποχρεωτικά πεδία
          


Δείτε σχετικές Ενεργειακές Πληροφορίες

 

ηλιακοί συλλέκτες
ηλιακοί συλλέκτες
ηλιακοί συλλέκτες